Auberge du Grand Real

Hverdag i  køkken og restaurant

Restauranten er kendt vidt omkring for sin gode provencalske mad med  delikate menuer og desserter. Restauranten er en del af arbejdet med at inkludere det omliggende samfund i en hverdag, hvor beboerne får en meningsfuld relation til civilsamfundet, tjener deres egen løn og optjener pension.

Dem, der arbejder i køkkenet og restauranten, bor for de flestes vedkommende i den nærliggende by La Tour d´Aigues  i små bofællesskaber.

Deres arbejdsdag begynder tidligt. De bliver hentet efter de har spist morgenmad og kører sammen til Grand Real, hvor de ankommer ved halv otte-tiden. Efter at have klædt om begynder nogle at arbejde i køkkenet med at forberede dagens menuer til restauranten, mens andre går i gang med at feje og klargøre restaurantens store terrasse, hvor dagens frokost skal serveres.

Ideen med at personalet, der serverer, bærer uniform, fik de på en tur, hvor de selv var på  restaurant.

Der arbejdes intenst i køkkenet, hvor de dygtige kokke vejleder og superviserer køkkenteamet i dagens forberedelse af kødet og de mange grøntsager, der skal være klar til frokost.

En time før de første frokostgæster kommer, spiser personalet frokost, mens kokken fortæller, hvor mange gæster der ventes og hvordan den sidste tilberedning og forberedelse inden gæsterne kommer, skal foregå.

Når gæsterne begynder at ankomme er personalet klar og tager imod. De præsenterer dagens menu og valgmuligheder. Tjeneren noterer flittigt og bringer ordren ind til kokken, der står klar indenfor, hvor han kan overskue  køkken og terrasse.

Når terrassen er fyldt med gæster, er der travlt både ude og inde i køkkenet.

De mange medarbejdere arbejder koncentreret hele dagen.

Efter den sidste gæst er gået, skal der ryddes op, vaskes op og gøres rent, så der er klar til næste dag.

En lang arbejdsdag nærmer sig sin afslutning. De mange medarbejdere bliver kørt hjem til deres bofællesskaber, hvor der slappes af og forberedes aftensmad.