Arlette fejrer fødselsdag

Arlette fejrer fødselsdag

Arlette, der har arbejdet hele dagen i køkkenet og bagefter haft travlt med at servere i restauranten, har fødselsdag samme dag. Da hun kommer hjem til den store villa i udkanten af byen, går hun i gang med at forberede snacks og drikkevarer til en hyggestund for beboere, kolleger og personale på altanen.

Arlette byder alle gæsterne velkommen. Flere af kollegerne, der bor i et andet hus i byen har været hjemme og klæde om. Nu er de samlet på altanen, hvor der skåles og snakkes muntert i den lune eftermiddagssol.

Blandt kollegaerne er Armand, der til hverdag arbejder med gederne og er meget optaget af sit arbejde i hele produktionsprocessen fra gedemælk til gedeost.

Eric og Frank, der deler deler et lille hus tæt ved centrum i den lille by, La Tour d´Aigues og begge arbejder på restauranten har også været hjemme og klæde om og sidder nu også på altanen og er klar til at fejre Arlette.

Om Arlette

Arlette kom til Grand Real, da hun var omkring 10 år. Hun kunne hverken læse eller skrive og var meget udadreagerende og omkringfarende.

I forbindelse med arbejdet på restauranten har Arlette udviklet mange kompetencer. I begyndelsen skrev hun ulæselige noter om hvad kunderne gerne ville have at spise, men hun kunne huske hele ordren. Nu skriver hun gæsternes ordrer med tydelig skrift. Ingen ved hvordan hun har lært det. Hendes talesprog er begrænset.

Arlette delte gennem mange år værelse med Yvette, der også arbejder i køkkenet og serverer på restauranten. Nu har de begge fået eget værelse.