Grambois

Grambois

I udkanten af en nærliggende landsby, Grambois bor syv af de voksne som har været med i projektet i mange år. De er meget udviklingshæmmede og der er meget personale rundt om dem hele dagen, da de skal have hjælp med alle funktioner og aktiviteter.

To af beboerne har har været med i projektet lige siden deres forældre tog det første initiativ til at skabe noget, der med tiden skulle udvikle sig til et enestående projekt og en stor arbejdsplads med mange forskellige beskæftigelsesmuligheder for de meget dårligt fungerende voksne med autismediagnose.

De fleste hverdage er de alle sammen ude og arbejder på gården Grand Real – enten i vinmarkerne, den store køkkenhave eller med pasning af dyrene.

Der er mange opgaver på gården som kan udføres i et tempo, der passer til deres energi og behov for pauser.

I dyrestalden på bakken bag den store køkkenhave er der mange geder og der produceres gedeost der sælges i gårdens lille butik, hvor der også sælges olivenolie og vin, som er produceret på Grand Real.

En dag om ugen er beboerne fra Grambois hjemme og arbejder i deres egen have og drivhus, hvor der vandes og passes blomster og grøntsager.

Om eftermiddagen kommer fysioterapeuten og hele gruppen sidder sammen og leger med bolde og ringe, der kastes rundt eller gives videre i cirklen.